Skip to main content

Dobrodošli na Cvikeri.com - najbolje mesto za kupovinu naočara!

Saveti

Fotoosetljiva stakla - savršena zaštita očiju u različitim svetlosnim uslovima

Fotoosetljiva stakla predstavljaju revolucionarno rešenje za one koji nose naočare, pružajući izuzetnu zaštitu i udobnost na otvorenom u različitim svetlosnim uslovima. Ova tehnološki napredna stakla automatski reaguju na promene osvetljenja, postajući tamnija na jakom sunčevom svetlu i vraćajući se u providno stanje u zatvorenim prostorijama ili pri slabijem osvetljenju. Ova inovacija je osmišljena kako bi se oči zaštitile od štetnog UV zračenja i naprezanja, pružajući bolji vid i udobnost tokom celog dana.

Jedna od ključnih prednosti fotoosetljivih stakala je njihova prilagodljivost. Ove naočare prate svetlosne uslove na otvorenom u realnom vremenu, pružajući trenutno tamnjenje kada je izloženost sunčevim zracima veća i omogućavajući providno stanje unutar zatvorenih prostorija. Ovaj automatski proces omogućava korisnicima da zaborave na potrebu za nošenjem dve različite vrste naočara (sunčanih i dioptrijskih), jer fotoosetljiva stakla kombinuju ove funkcije u jednom proizvodu.

S obzirom na širok spektar svetlosnih uslova na otvorenom u kojima se ljudi svakodnevno nalaze, fotoosetljiva stakla postaju neophodan dodatak za aktivnosti na otvorenom, vožnju automobila, odlazak na odmor ili samo šetnju gradom. Sa ovim staklima, korisnici ne moraju da brinu o menjanju naočara ili nošenju sunčanih naočara preko dioptrijskih kada izađu na sunce. To olakšava život i pruža praktičnost bez gubitka stila i estetike.

Transitions fotoosetljiva stakla

Naravno, kada se govori o fotoosetljivim staklima, Transitions stakla su jedna od najpoznatijih i najomiljenijih marki. Ova stakla su posebno dizajnirana da se brzo prilagode promenljivim svetlosnim uslovima na otvorenom, pružajući izuzetnu jasnoću i zaštitu od sunčevih zraka. Transitions stakla su dostupna u različitim bojama, uključujući sive, smeđe i zelene nijanse, što omogućava korisnicima da odaberu onu koja najbolje odgovara njihovim preferencijama.

transitions stakla

Prednosti Transitions stakala:

 1. Brza prilagodljivost: Transitions stakla reaguju na promene svetla veoma brzo, pružajući korisnicima trenutnu zaštitu od sunčevog zračenja.

 2. Estetika: Raznolike boje omogućavaju korisnicima da personalizuju svoj izgled i stil, doprinoseći ukupnom doživljaju nošenja naočara.

 3. Zaštita od UV zračenja: Transitions stakla pružaju efikasnu zaštitu od štetnih UV zraka, pomažući u očuvanju zdravlja očiju.

Međutim, za osobe koje provode puno vremena u vožnji ili u situacijama sa delimičnim izlaganjem suncu na otvorenom, Transitions Xtractive stakla mogu biti bolji izbor. Ova naprednija verzija standardnih Transitions stakala pruža sve prednosti klasičnih Transitions stakala, ali takođe ima neke dodatne funkcije koje ih čine posebno pogodnim za te situacije.

Prednosti Transitions Xtractive stakala:

 1. Tamnjenje u vožnji: Transitions Xtractive stakla imaju sposobnost da se tamne i iza vetrobranskog stakla automobila, što omogućava bolju zaštitu očiju tokom vožnje na jakom suncu.

 2. Tamnjenje na delimično zatvorenom prostoru: Ova stakla mogu ostati blago tamnija i u delimično zatvorenom prostoru, što je pogodno za situacije gde nije potpuno izloženost sunčevim zracima.

 3. Povećana zaštita od blještanja: Transitions Xtractive stakla smanjuju odsjaj i blještanje sa ravne površine, pružajući bolju vidljivost i udobnost.

Iako Transitions Xtractive stakla pružaju neke dodatne funkcije u odnosu na standardna Transitions stakla, važno je napomenuti da mogu biti nešto skuplja. Međutim, za one koji žele maksimalnu udobnost i zaštitu očiju na otvorenom, ova stakla mogu biti vredna investicija.

U zaključku, fotoosetljiva stakla, uključujući Transitions i Transitions Xtractive stakla, predstavljaju visokokvalitetno rešenje za očuvanje zdravlja očiju i pružaju izuzetnu zaštitu i udobnost tokom svakodnevnih aktivnosti na otvorenom i u zatvorenim prostorima. Sa brzom prilagodljivošću svetlosnim uslovima na otvorenom i dodatnom zaštitom od UV zraka, ova stakla omogućavaju korisnicima da uživaju u suncu bez brige o očima. Bez obzira na izbor, obe ove vrste fotoosetljivih stakala predstavljaju sjajan dodatak za one koji nose naočare.

Polarizovana i standardno obojena stakla za naočare: razlike i prednosti

Polarizovana i standardno obojena stakla za naočare su dve različite vrste stakala koja pružaju različite karakteristike i benefite korisnicima u različitim situacijama. Evo detaljnog objašnjenja razlika i prednosti svake vrste stakala:

Polarizovana stakla za naočare

Polarizovana stakla su posebno dizajnirana da smanje refleksiju i blještavilo svetlosti koje se odbija od horizontalnih površina poput vode, snega, stakla ili asfalta. Ova stakla koriste tehnologiju polarizacije svetlosti kako bi selektivno blokirala horizontalne komponente svetlosnih talasa, dok propuštaju vertikalne. Time se sprečava neželjeni odsjaj i poboljšava jasnoća vida.

polarizovana stakla

Prednosti polarizovanih stakala za naočare:

 1. Smanjuju odsjaj: Polarizovana stakla značajno smanjuju odsjaj od vode, snega i drugih reflektujućih površina, što olakšava gledanje u takvim uslovima.

 2. Poboljšavaju kontrast i jasnoću: Blokirajući štetne horizontalne svetlosne talase, polarizovana stakla poboljšavaju percepciju kontrasta i jasnoće slike.

 3. Bolja za vožnju: Vozači često koriste polarizovana stakla jer pomažu u smanjenju odsjaja od mokrih puteva i haotičnih uslova na putu.

 4. Zaštita od štetnih sunčevih zraka: Polarizovana stakla takođe pružaju visok nivo zaštite od štetnih UV zraka sunca.

Standardno obojena stakla za naočare

Standardno obojena stakla su stakla koja imaju jednostavnu boju, često u različitim nijansama, ali nemaju polarizacionu tehnologiju.

standardno obojena

Prednosti standardno obojenih stakala za naočare:

 1. Širok spektar boja: Standardna obojena stakla dolaze u različitim bojama i nijansama, što omogućava korisnicima da odaberu stil koji odgovara njihovom ukusu i modnim preferencijama.

 2. Manja cena: Ova vrsta stakala obično je jeftinija u poređenju s polarizovanim staklima, što ih čini pristupačnijim za one koji ne traže specifične funkcionalnosti.

 3. Poboljšanje udobnosti vida: Standardno obojena stakla mogu pomoći u smanjenju intenziteta svetlosti i sprečavanju naprezanja očiju tokom sunčanih dana.

Iako polarizovana i standardno obojena stakla za naočare imaju svoje prednosti, takođe postoje i određeni nedostaci kod obe vrste stakala. Evo pregleda nedostataka za svaku vrstu:

Nedostaci polarizovanih stakala za naočare:

 1. Visoka cena: Polarizovana stakla su često skuplja u poređenju sa standardno obojenim staklima. To može biti prepreka za ljude sa ograničenim budžetom.

 2. Smanjena vidljivost na određenim uređajima: Polarizovana stakla mogu smanjiti vidljivost na nekim LCD ekranima, poput ekrana na pametnim telefonima, GPS uređajima i tablama. Ovo se dešava zbog načina na koji polarizovana stakla filtriraju svetlost, što može izazvati izobličenje slike.

 3. Problemi sa preglednošću na nekim uglovima: Kada korisnik naginje glavu ili skrene pogled pod određenim uglom, može primetiti promene u intenzitetu svetlosti na staklima, što može uticati na vidljivost.

Nedostaci standardno obojenih stakala za naočare:

 1. Ograničena zaštita od odsjaja: Standardno obojena stakla nemaju polarizacionu tehnologiju, pa ne pružaju isti nivo zaštite od odsjaja kao polarizovana stakla. Ovo može biti problematično u situacijama sa jakim odsjajem, kao što je vožnja na mokrom putu ili boravak na snegu.

 2. Slabija zaštita od UV zraka: Standardno obojena stakla pružaju osnovnu UV zaštitu, ali u nekim slučajevima možda neće biti dovoljna da u potpunosti zaštiti od štetnih sunčevih zraka. Preporučuje se da korisnici provere da li stakla imaju dodatni sloj zaštite od UV zraka kako bi osigurali adekvatnu zaštitu tokom dužeg izlaganja suncu.

 3. Manja jasnoća slike: U poređenju sa polarizovanim staklima, standardna obojena stakla mogu imati manje jasnoće i kontrasta, posebno u uslovima sa jakim odsjajem ili refleksijom.

Kada koristiti polarizovana, a kada standardno obojena stakla:

 • Polarizovana stakla su odličan izbor za aktivnosti na otvorenom, poput vožnje, ribolova, skijanja ili planinarenja, gde je često prisutan intenzivan odsjaj.

 • Standardno obojena stakla mogu biti odgovarajući izbor kada se želi jednostavan estetski izgled ili kada se naočare koriste isključivo kao modni dodatak.

U zaključku, izbor između polarizovanih i standardno obojenih stakala zavisi od prioriteta pojedinca i vrste aktivnosti u kojima će se naočare koristiti. Važno je uzeti u obzir i prednosti i nedostatke obe vrste stakala kako bi se donela informisana odluka.

Kako odabrati okvir prema obliku lica?

Odredite Vaš oblik lica i prema tome odgovarajući oblik naočara! Posmatrajte se u ogledalu ili na fotografiji i uporedite se sa slikama ispod. Postoji 5 osnovnih oblika lica:

1) OKRUGLO LICE

okruglo lice

OPIS: Vaš oblik lica je bez oštrih uglova sa tendencijom da bude najširi u predelu jagodica i zaobljen duž linija vilice i čela. Dužina lica je jednaka ili približno jednaka njegovoj širini.

NAJBOLJI OBLIK OKVIRA: Četvrtasti, sa naglašenim uglovima, kao što su npr. "wayfarer" ili "štreberski" okviri.

NAPOMENE: Nemojte izabrati okrugli okvir.

CILJ KOJI SE POSTIŽE OKVIROM: Izduženo lice.

2) OVALNI OBLIK LICA

ovalno lice

OPIS: Ovakvo lice ima najpravilniji oblik. Dužina lica je jednaka 1,5  širini, pri čemu je širina čela i vilice ista, ili približno ista.

NAJBOLJI OBLIK OKVIRA: Bilo koji oblik. Ovaj oblik lica je najzahvalnije što se tiče izbora okvira.

NAPOMENE: Izaberite okvir koji je širok kao najširi deo Vašeg lica.

CILJ KOJI SE POSTIŽE OKVIROM: Održati balans Vašeg proporcionalnog lica.

3) SRCOLIKI OBLIK LICA

srcoliko lice

OPIS: Srcoliki ili oblik obrnutog trougla karakteriše širina u predelu čela i jagodica, a lice se zatim sužava prema vilici. Linija brade kod ovog oblika uglavnom nije istaknuta, što znači da je vrh brade često špicast.

NAJBOLJI OBLIK OKVIRA: Okrugli okvir, ili okvir sa širim donjim delom,  ili nosite naočare bez okvira.

NAPOMENE: Izaberite okvir sa uskim mostom na nosu i naglasite okvirom donji deo lica.

CILJ KOJI SE POSTIŽE OKVIROM: Kreirati skladnu proporciju lica širenjem brade i sužavanjem čela.

4) ČETVRTASTO LICE

cetvrtasto lice

OPIS: Karakteriše ga jako i široko čelo sa četvrtastom vilicom, pri čemu su čelo i vilica približno jednake širine. Oblik može biti više pravougaoni, ako je lice uže ili četvrtastije (oblik kvadrata), ako je lice šire.

NAJBOLJI OBLIK OKVIRA: Okrugli, zaobljeni ovalni okvir (npr. avijatičarske naočare).

NAPOMENE: Izdužite Vaše lice okvirom čija je širina veća nego visina.

CILJ KOJI SE POSTIŽE OKVIROM: Omekšati Vaše lice oštrih linija i izdužiti ga.

5) TROUGLASTO LICE

trouglasto lice

 

OPIS: Za trouglasti oblik je karakteristično specifično usko čelo i uske jagodice, a lice se zatim širi prema vilici. Vilica je mnogo šira od čela i najčešće ima vrlo istaknutu liniju.

NAJBOLJI OBLIK OKVIRA: Okrugli, ovalni ili "mačkasti" okvir za žene.

NAPOMENE: Naglasite gornji deo lica sa okvirom koji ima istaknuti gornji deo ili poluokvirima. Odaberite okvir sa detaljima na liniji obrva.

CILJ KOJI SE POSTIŽE OKVIROM: Smanjiti širinu brade i skrenuti pažnju na gornji deo lica.

 

Kako da pročitate dioptrijski nalaz?

Da biste poručili naočare od nas potrebno je da imate nalaz sa očnog pregleda. Idealno bi bilo da obavite pregled svake dve godine jer se dioptrija menja, a svake godine ukoliko ste stariji od 70 godina. Nakon očnog pregleda Vaš optičar je u obavezi da Vam preda Vaš nalaz, a Vi imate pravo da zahtevate nalaz. Ukoliko optičari pokušaju da Vam ospore pravo zapamtite da ste nalaz platili – i da je Vaš! Kada znate svoju dioptriju možete kupovati naočare po daleko povoljnijim cenama preko interneta. 

Kako da ispunite obrazac za dioptriju prilikom narudžbe?

Preporučujemo da slikate ili skenirate svoj nalaz i da ga učitate u polje koje je za to predvidjeno prilikom poručivanja proizvoda. U tom slučaju ne morate popunjavati formular za dioptriju.

U suprotnom, pratite sledeća uputstva.

Dioptrijski nalaz nije težak za razumevanje. Evo kako izgleda standardni dioptrijski nalaz:

izgled recepta

Šta znače oznake na nalazu?

1. Prvi broj označava dioptriju (sferičnost) i govori Vam da li ste kratkovidi (-) ili dalekovidi (+) na svakom oku. Veći broj označava jaču dioptriju.

2. Ako imate astigmatizam i drugi i treći broj će biti uneti na nalazu. Drugi broj odnosi se na “cilindričnost” koja takođe može biti pozitivna i negativna. Govori Vam koliki je Vaš astigmatizam.

3. Treći broj opisuje orijentaciju cilindričnog sočiva i ima vrednost između 0 i 180 stepeni.

4. Četvrti broj predstavlja adiciju za čitanje, tj koja vrednost se dodaje na dioptriju (na 1. broj). Koristi se kod progresivnih ili bifokalnih stakala, kao i ako vam trebaju samo naočare za čitanje. U ovom primeru dioptrija za čitanje bi bila za desno oko: +0,50 sph, -0,50 cyl x 70 ax.

5. Peti broj predstavlja razmak između zenica, izražen u milimetrima. 

Napomene:

- oznaka "plan" označava da nema dioptrije (može se desiti da imate oznaku "plan" za sferičnost, ali da je ipak upisana vrednost za cilindre i "axis")

- ako je Vaša dioptrija složenija, morate učitati svoj skenirani (ili slikani) nalaz da bismo mogli da Vas uslužimo

- Adicija ("add") se unosi samo za bifokalna ili progresivna stakla. Ukoliko postoji samo jedna vrednost za adiciju (ADD), onda važi za oba oka

- ukoliko Vaša dioptrija sadrži više vrsta adicije (Inter ADD i Near ADD), morate učitati svoju skeniranu dioptriju da bismo mogli da Vas uslužimo

Kako da izmerite razmak između zenica (PD)?

Udaljenost između Vaših očiju se meri od centra zenica. Prosečna PD vrednost je u rasponu od 54-74mm. Potrebno je da tražite da Vam optičar navede ovu vrednost nakon pregleda, jer je moguće da se neće nalaziti na receptu. Pogledajte kako da sami izmerite razmak između zenica.

merenje pd razmak zenica

Ukoliko Vaš optometrista nije na receptu označio vrednost vašeg PD (razmaka između zenica), vrednost možete isčitati i sa nekog ranijeg recepta, jer se ta vrednost ne menja tokom vremena, osim naravno kod dece.

Razmak između zenica možete odrediti uz pomoć prijatelja ili nekoga iz porodice. Vaš pomoćnik treba da drži lenjir upravo ispred Vaših očiju i meri razmak u mm od centra zenice jednog oka do centra zenice drugog oka. Pogled bi trebalo da usmerite pravo ispred sebe na udaljeni predmet i da ga umirite. Ponovite merenje nekoliko puta da se uverite u ispravnu vrednost. Nikada nemojte napamet određivati Vašu PD vrednost.

Zapamtite, niste u obavezi da kupujete okvire na mestu gde ste izvršili pregled. Internet kupovina nudi brojne uštede zbog smanjenih troškova poslovanja.

Kako izabrati pravu veličinu okvira?

Kako izabrati pravu veličinu okvira za lice? Čitajte dalje da biste saznali kako da izaberete savršenu veličinu okvira, koji tip lica najbolje odgovara kojem okviru i šta znače ti mali brojevi na vašim naočarima.

Kako naći odgovarajući okvir online?

Ako nemate pomoć optičara prilikom kupovine, ili ako nemate mogućnost da isprobate svake naočare koje vam zapadnu za oko, online kupovina može biti pomalo uznemirujuća ali ovaj problem se lako rešava.

Kako izabrati okvir istih dimenzija kao vaše stare naočare?

Svi okviri za naočare imaju ispisane brojeve o njihovim dimenzijama. Obično možete naći ove dimenzije sa unutrašnje strane drški.

oznake na okviru

Brojeve koje moramo da potražimo će uglavnom biti u nizu od tri broja, na primer, 53-17-140. Možemo predstaviti ove brojeve kao ‘a-b-c’ u ovom tekstu, zarad jednostavnijeg razumevanja. Uglavnom će se videti i mali pravougaonik koji razdvaja brojeve ‘a’ i ‘b’, što pomaže u lakšem uočavanju.

Broj koji se nalazi sa leve strane pravougaonika, ili ‘a’ u našem nizu, je širina stakla. To je dužina stakla na njegovoj najdužoj tački, izmereno u milimetrima. Broj koji se nalazi sa desne strane od pravougaonika, ili ‘b’ u našem nizu, je dužina mosta u milimetrima. Predstavlja udaljenost između dva stakla – deo koji pristaje na vaš nos. Konačno, ‘c’ je dužina drški na vašim naočarima, ovaj broj i nije toliko bitan jer se drške mogu produžiti ili skratiti po potrebi u svakoj optici.

Najbitniji brojevi za izbor odgovarajuće veličine su ‘a’ i ‘b’. Samo izjednačite mere ‘a’ i ‘b’ sa vaših starih naočara sa novim okvirom i na taj način ćete imati isto iskustvo nošenja kao na sadašnjim naočarima. Čak i ako postoji mala razlika u dimenzijma, odstupanje od 1-2 mm neće praviti primetnu razliku.

Na našem veb-sajtu ove mere su dostupne. Svi okviri za naočare, kao i sunčane naočare na našem veb-sajtu sadrže mere kao što su širina stakla, širina mosta, dužina drški, širina okvira i visina stakla kako bismo vam pomogli u biranju naočara.

dimenzije okvira

Kako da se izmerite za okvir koji bi vam savršeno pristajao?

Merenje sa lenjirom

Možda prvi put kupujete online i niste sigurni kako da se izmerite za okvir koji bi vam savršeno pristajao. Sve što vam je potrebno je metar za merenje.

1. Stanite ispred ogledala i držite lenjir u liniji sa vašim slepoočnicama.

2. Izmerite distancu između vaših slepoočnica u milimetrima.

Sada kada ste izmerili vaše lice, uporedite širinu okvira kojeg želite. Ovo će biti suma od širine stakla pomnoženo sa 2 koje smo maločas predstavili sa ‘a’ (a * 2), plus širina mosta (‘b’ u našem primeru). Veličina okvira može da odstupa do +4 mm od vašeg merenja. Jednostavno izaberite okvir čija je širina slična širini vašeg lica.

 

Koja je pravilna širina okvira u odnosu na moje lice?

Merenje okvira

 

Postoji još par stvari koje bi trebalo razmotriti kada birate naočare:

- Naočare bi trebalo bi da dopunjuju vaš tip lica. Generalno pravilo je da se pravi kontrast - oblik okvira u odnosu na oblik lica.

- Širina vašeg okvira ne treba da bude šira od vašeg lica kod slepoočnica.

- Gornji deo vašeg okvira ne sme biti više od linije vaših obrva.

- Donja ivica okvira ne bi trebalo da sedi na obrazima jer će inače početi da trlja vašu kožu i da izazivaju iritacije.

Naočare za vožnju | EyeDrive sočiva dizajnirana za vozače

Naočare sa sočivima za vožnju omogućavaju ne samo opuštajuću vožnju, već i značajno povećavaju njenu bezbednost. Ali šta korisnici moraju imati na umu prilikom kupovine naočara za vožnju?

 

Loš vid je jedan od najvećih bezbednosnih rizika pri vožnji!

 

Naočare sa sočivima za vožnju daleko su više od modernog dodatka: ona nam pomažu da vidimo bolje, povećamo bezbednost na putu, opustimo oči i zaštitimo ih od štetnog zračenja, između ostalog.

Studije su pokazale da mnogi vozači imaju problema sa slabim vidom. To je jedan od glavnih uzroka nesreća na putevima i rizik koji svaki vozač može lako smanjiti. Redovni pregledi očiju kod oftalmologa, i po potrebi, uzimanje odgovarajućih naočara su od suštinskog značaja za svakog vozača.

Svaki put kada vozimo, naše oči moraju da se suoče sa teškim izazovima kao što su loše svetlo, zaslepljujuća sunčeva svetlost, magla, vlažni i reflektujući putevi. Ne zaboravite da naše oči moraju da obrate pažnju i na druge vozače, znakove i informacije. Međutim, prave naočare mogu pretvoriti duge i česte vožnje u prijatna, i što je najvažnije, sigurna putovanja.

farovi automobila

Ali šta čini idealane naočare za vožnju?

EyeDrive® sočiva za vožnju

EyeDrive® tehnologija s Reflect Control tehnologijom je inovacija uporediva sa razvojem električnih automobila u automobilskoj industriji. Ovaj novi segment posebno je dizajniran kako bi pružio svež i jasan vid danju i noću – idealno rešenje za vozače automobila.

Kada sočiva sa anti-refleksnim slojem dostignu svoje granice, EyeDrive® je tu da pokaže svojstvo izuzetne oštrine vida, naročito noću.

komparacija sa ili bez eyedrive stakala

EyeDrive® INOVACIJA ZA DAN I NOĆ

EyeDrive® smanjuje blještanje te pruža široko vidno polje u svim zonama - tokom celog dana i noći.

EyeDrive® je idealno sočivo za osobe koje puno vremena provode na putu: kao savršen drugi par naočara za vožnju ili kao prvi par za celodnevnu upotrebu, pogotovo za nove nosioce. EyeDrive® je sočivo koje će nosioce oduševiti svojim jedinstvenim svojstvima.

reflect control

KONTROLA REFLEKSIJE - NOVA PREKRETNICA U TEHNOLOGIJI SOČIVA

Reflect Control je nova tehnologija koja se nalazi u pozadini EyeDrive® sočiva. Predstavlja jedinstvenu kombinaciju dorade na sočivu i dizajna sočiva. Kompenzuje iritaciju oka nastalu usled iznenadne količine svetla koje dopire do oka te poboljšava kontrast. Noćna refleksija na EyeDrive® sočivima je 90% niža u poređenju sa organskim sočivima bez antirefleks sloja (indeks 1.6) i 57% niža u poređenju sa sočivima sa antirefleks slojem trenutno dostupnim na tržištu.

refleksija svetla

TRANSITIONS® XTRACTIVE® FOTOOSETLJIVA SOČIVA - ČAK I IZA VETROBRANSKOG STAKLA AUTOMOBILA

Transitions® XTRActive® su fotoosetljiva sočiva koja tamne iza vetrobranskog stakla automobila. Transitions® XTRActive® tehnologija savršeno se prilagođava svetlosnim uslovima te osigurava tamnjenje sočiva i iza vetrobranskog stakla automobila (do 50% zatamnjenja).*

Aktivacija sočiva osigurava idealan vid na jakom sunčevom svetlu kao i u slabijim svetlosnim uslovima, kao što su tuneli ili šumoviti predeli. Zbog toga, Transitions® XTRActive® sočiva oslobađaju nosioca od nepraktičnog menjanja naočara iza vetrobranskog stakla, dopuštajući vozaču da se u potpunosti skoncentriše na put.

Transitions® XTRActive® su takođe savršeno prilagođena za noćnu vožnju. Kombinacijom optimalne zaštite od blještanja noću i kvalitetne zaštite od sunca danju, predstavljaju idealna sočiva za sve osobe koje puno vremena provode u automobilu.

 

*Zatamnjenje Transitions® XTRActive® sočiva iza vetrobranskog stakla zavisi od nekoliko faktora kao što su: oblik i nagib vetrobranskog stakla, svojstvo propustljivosti, pozicija vozača, bočni prozori.

 

KORISNICI N°1 - PROFESIONALNI VOZAČI

Ovi korisnici koriste automobil svakodnevno jer im predstavlja sastavni deo radnih obveza, kao npr. prodajni predstavnici, taxi vozači, vozači autobusa, kamiona... za njih je jasan vid tokom celog dana od izuzetne važnosti.  Zato su ovi korisnici idealni nosioci EyeDrive® sočiva koja im pružaju visok stepen kvalitetnog vida, bez obzira na doba dana, naročito uz Transitions XTRActive.

Kako nosioci naočara procenjuju kvalitet svog vida? Ovaj dijagram prikazuje kako vozači ocenjuju kvalitet svog vida, prema ispitivanjima sprovedenim od strane optičara i oftalmologa.

profesionalni vozaci

KORISNICI N°2 - AKTIVNI POSLOVNI LJUDI

Modno orijentisani, socijalno umreženi, često u kontaktu sa prijateljima, konstantno u pokretu. Međutim osećaju se nesigurno kada u sumrak ili noću treba da voze. Ova vrsta korisnika traži dodatni par naočara za noćnu vožnju. EyeDrive® sočiva pružaju im svež i oštar vid tokom čitavog dana.

Koju vrstu dodatnih naočara traže? Ovaj dijagram prikazuje odgovor na pitanje: za koju svrhu bi želeli da imaju dodatni par naočara?

poslovni ljudi

KORISNICI N°3 - MLADI VOZAČI

Oni su mladi, odnedavno vlasnici vozačke dozvole, vozači motocikla ili automobila. EyeDrive® postaje savršeno rešenje protiv početnickih grešaka u vožnji, dobro zapažanje drumskih znakova, komandne ploče automobila te noćnu vožnju bez straha od neugodnog blještanja.

Kako mladi koji ne nose naočare ocenjuju kvalitet svog vida? Ovaj dijagram prikazuje kako mladi vozači motocikla ocenjuju kvalitet svog vida, prema ispitivanjima sprovedenim od strane optičara i oftalmologa.

maldi vozaci

 

Pozovite nas za cenu: 024 551 876

 

Odaberite savršen par naočara za Vas uz pomoć virtuelnog ogledala

Virtuelno ogledalo pomoći će Vam da pronađete okvir koji savršeno pristaje Vašem licu. Uz fantastičan realizam, isprobajte bilo koji okvir uz pomoć kamere na Vašem uređaju.

ISPROBAJTE NAŠE VIRTUELNO OGLEDALO

Pronađite savršene naočare bez napuštanja udobnosti svog doma.

KORAK 1
Pretražite naše kategorije da biste pronašli naočare koje volite.
Možete filtrirati prema stilu, vrsti okvira ili materijalu.

KORAK 2
Kada pronađete naočare, jednostavno kliknite vezu „Isprobaj za žensko/muško“ da biste aktivirali virtuelno ogledalo.

KORAK 3
Koristite video mod (sa veb kamerom) ili postavite fotografiju. Sada možete isprobati svoje naočare online.

Ispod većine okvira imaćete mogućnost da isprobate naše virtualno ogledalo kako biste isprobali naočare. Izbor između muškarca i žene promeniće modela koji se koristi. Ako planirate da postavite svoju fotografiju ili još bolje, koristite naš video mod sa veb kamerom, u gornjem levom uglu ćete pronaći meni virtuelnog ogledala gde se lako možete prebacivati između modova.

Kada pokrenete veb kameru ili postavite fotografiju, naše virtuelno ogledalo će koristiti prepoznavanje lica da automatski detektuje vaše oči i postaviće okvir na pravo mesto na vašoj fotografiji.

Kada pronađete okvir koji vam se sviđa, možete da sačuvate fotografiju na kojoj ga nosite pomoću menija virtuelnog ogledala i klikom na „Sačuvaj snimak“. Sada imate fotografiju na kojoj ih nosite da biste pokazali prijateljima i porodici. 

Savet: Nakon što ste snimili selfi ili pronašli dobro osvetljenu fotografiju glave i ramena u portretnom stilu, idealnu za upotrebu na virtuelnom ogledalu, sačuvajte je na desktopu za buduće posete.

virtuelno ogledalo

Isprobajte čak i do tri modela kod kuće - pre kupovine!

Da biste bili sigurni da ste našli odgovarajući okvir nudimo Vam mogućnost da probate do tri okvira pre nego što kupite. Savetujte se sa prijateljima i porodicom u udobnosti svoga doma. Nakon što odaberete svoje nove naočare pošaljite nam ih nazad da bismo obavili ugradnju sočiva ("stakala").

Kako da poručim?

1. Da biste poručili okvire na kućnu probu kliknite na DODAJ ZA KUĆNU PROBU. Možete da izaberete do 3 različita okvira za kućnu probu. Prilikom poručivanja ostavićete svoje kontakt podatke i mi ćemo vam poslati okvire na vašu adresu u što kraćem roku.

2. Prilikom preuzimanja paketa od kurirskih službi plaćate dostavu po cenovniku kurirske službe, a potrebno je i da ostavite novčani depozit u vrednosti od 50% ukupne cene traženih okvira (npr. ako naručite tri okvira u vrednosti od hiljadu dinara po okviru, plaćate depozit od 1500 dinara).

3. Molimo Vas da u naredna tri dana odaberete svoje naočare i da nas kontakitarate putem email-a da biste o našem trošku poslali okvire na ugradnju sočiva. Takođe, možete nas pozvati na telefon: 066/122-303.

4. Prilikom konačnog obračunavanja cene odbićemo iznos u vrednosti depozita ili ćemo dati povrat novca, ukoliko ste preplatili. S obzirom da se sočiva posebno naplaćuju, u većini slučajeva ne dolazi do preplate.

5. Ako ne budete zadovoljni ni sa jednim okvirom, jednostavno nam pošaljite nazad okvire u originalnoj kutiji putem kurirske službe po vlastitom izboru i o vlastitom trošku, i mi ćemo Vam poslati nazad Vaš depozit ukoliko su okviri neoštećeni. Prilikom svake transakcije dobićete od nas formalnu priznanicu da je transakcija obavljena.

Kako do odgovarajućeg okvira?

-          proverite da li je okvir udoban

-          proverite da li su drške odgovarajuće dužine

-          pitajte prijatelje ili porodicu za savet o pravom stilu za Vas

Saveti kod nošenja progresivnih naočara

Svaki put kada napravite nove naočare, vaš mozak mora da se navikne na nova sočiva/stakla. Generalno, period adaptacije za progresivna sočiva može da varira od jednog dana do tri nedelje na šta utiče nekoliko faktora:

- propisana dioptrija za daleko i blizu

- povećanje u vrednosti adicije

- iskustvo s prethodnim sočivima

U slučaju problema, ne oklevajte da kontaktirate svog optičara. Biće mu drago da odgovori na sva vaša pitanja ili da prilagodi naočare ukoliko je potrebno.

Šta su progresivna sočiva i kako funkcionišu?

saveti za progresivne naocare

Progresivna sočiva su najnaprednije optičko rešenje za vaše oči jer sadrže nekoliko korektivnih područja. Omogućuju vam da jasno vidite na svim udaljenostima.

Područje za daljinu

podrucje za daljinu

Kod gledanja kroz gornji deo sočiva, videćete vrlo udobno u daljinu, na primer u vožnji, tokom gledanja televizije ili filma u bioskopu, ili prilikom šetnje u prirodi.

Srednja zona

srednja zona

Srednja zona ili progresivni kanal je srednji deo sočiva gde se jačina dioptrije glatko i postepeno menja u dioptriju za blizu. Širina područja zavisi od odabranog dizajna sočiva. Iako je to najuži deo sočiva, još uvek osigurava da vidite jasno na srednjim udaljenostima, kao što je monitor računara ili upravljačka tabla vašeg automobila.

Područje za blizinu

podrucje za blizinu

Deo u donjem delu sočiva je namenjen za čitanje ili gledanje predmeta u blizini. U ovom delu, jačina je najveća. Osigurava vam udoban vid i široko vidno polje.

Periferni delovi

periferna područja

Takozvane periferne zone progresivnih sočiva su nejasna vizuelna područja na ivičnim delovima sočiva. Takva područja je nemoguće u potpunosti eliminisati, ali neće vam smetati ukoliko se držite preporuka.

Preporuke za područje za daljinu

Gornji deo sočiva vam omogućuje da jasno vidite na daljinu.

Kod gledanja na daleko, osigurajte da uvek gledate kroz gornji deo sočiva. Preporučljivo je da ne okrećete samo oči, već i glavu u smeru u kojem želite da gledate.

Posebni saveti za hodanje po stepenicama

hodanje niz stepenice

Gledajte kroz gornji deo sočiva i spustite bradu prema grudima. Osigurajte da gledate prema svakoj stepenici pre nego zagazite. Koristite rukohvate, posebno na početku. Vrlo brzo ćete dobiti prirodan osećaj hodanja po stepenicama.

Saveti za vožnju

saveti za voznju

U zavisnosti od centralne tačke gledanja, koristićete ili područje za daleko ili srednju zonu vaših sočiva.

Gledanje puta

Ruke držite u normalnoj poziciji i gledajte kroz gornji deo sočiva (područje za daljinu).

Gledanje na kontrolnu tablu

Blago spustite glavu i gledajte kroz srednji deo vaših sočiva, srednju zonu.

Retrovizori

Gledajte kroz gornji deo vaših sočiva i okrenite glavu prema retrovizorima koje želite da koristite.

Vožnja u rikverc

Koristite gornji deo sočiva i okrenite glavu u smeru u kojem želite da vozite u rikverc. Verovatno ćete morati da okrećete glavu više nego pre.

Preporuke za korištenje srednje zone

Središnji deo sočiva pomoći će vam u fokusu na predmete na srednjoj udaljenosti.

To je udaljenost od pola do 1.5 metara. Moraćete da spustite ili podignete bradu da bi pronašli najoštriju fokalnu tačku. Ukoliko radite u kancelariji, koristićete srednju zonu da biste gledali na monitor ili predmete na stolu.

Naočare za kancelariju

naocare za kancelariju

Ukoliko vam je srednja zona preuska, preporučujemo da probate office sočiva koja su posebno dizajnirana za glatko prebacivanje između područja za blizinu i srednjih udaljenosti. Nude šire srednje područje, podržavajući udaljenost do 4 m. Profesionalci koji žele najveću rezoluciju, kontrast i vizuelnu perspektivu uživaće u prednostima office (kancelarijskih) sočiva za naočare.

Saveti za korištenje područja za blizinu

citanje blizina

Donji deo vaših sočiva pomoći će vam u fokusiranju na predmete koji su vam blizu. Npr. knjiga, tablet, magazin ili novine.

Držite materijal za čitanje na dobroj poziciji (između 33 i 40 cm od očiju). Gledajte kroz donji deo sočiva kako biste našli najoštriju tačku fokusiranja.

Posebni saveti za čitanje

Za čitanje pune linije teksta, pomeranje glave s jedne na drugu stranu biće nužno.

Čitanje iznad visine očiju

citanje iznad visine ociju

Svaki put kada želite da gledate nešto na blizu, ali više od nivoa oka, osigurajte da ste podigli bradu dovoljno visoko dok ne pronađete najoštriju tačku fokusa. Gledaćete kroz srednji ili donji deo sočiva, u zavisnost od toga koliko ste udaljeni od predmeta.

Adaptacija na nova sočiva za naočare

Biće potrebno određeno vreme da se naviknete na nova sočiva koja su posebno kreirana kako bi period za adaptaciju bio što je moguće kraći. Pratite dole navedena uputstva za još kraći proces prilagođavanja.

- Nosite nove naočare što češće. Stavljanje i skidanje usporiće period prilagođavanja. Posebno u prvim nedeljama važno je da ih nosite celi dan.

- Nemojte nositi stare naočare. Oči će se stalno morati refokusirati što će izazvati zamor.

- Uvek pomerajte glavu u smeru gledanja, ne pomerajte samo oči.

- Ukoliko se ne osećate ugodno i osećate glavobolje posle 2-4 nedelja nošenja, posetite optičara i posavetujte se s njim.

- Redovno posećujte optičara za proveru pravilnog naleganja okvira, posebno ukoliko ste udarili u nešto. To će osigurati najbolji mogući vid.

Nove naočare - u samo četiri koraka!
Icon Glasses
1

Izaberite okvir

Nudimo veliki izbor dioptrijskih ramova. U ponudi imamo metalne, plastične, polikarbonatne, titanijumske, silikonske ramove i mnoge druge.

Icon Document 0
2

Dioptrijski nalaz

Pošaljite sliku vašeg dioptrijskog nalaza ili unesite vrednosti iz nalaza, a možete i da nas pozovete za savet!

Icon Picker 0
3

Izaberite stakla

Ugrađujemo monofokalna, progresivna i bifokalna stakla - antirefleks, fotoosetljiva, trivex... Sarađujemo sa svim proizvođačima i nudimo najpovoljnije cene!

Icon Delivery
4

Dostava naočara

Očekujte kurira u narednih nekoliko dana i uživajte u nošenju novih naočara!