Skip to main content

Dobrodošli na Cvikeri.com. Prvu online optiku u regionu!

Naočare za vožnju | EyeDrive sočiva dizajnirana za vozače

Naočare sa sočivima za vožnju omogućavaju ne samo opuštajuću vožnju, već i značajno povećavaju njenu bezbednost. Ali šta korisnici moraju imati na umu prilikom kupovine naočara za vožnju?

 

Loš vid je jedan od najvećih bezbednosnih rizika pri vožnji!

 

Naočare sa sočivima za vožnju daleko su više od modernog dodatka: ona nam pomažu da vidimo bolje, povećamo bezbednost na putu, opustimo oči i zaštitimo ih od štetnog zračenja, između ostalog.

Studije su pokazale da mnogi vozači imaju problema sa slabim vidom. To je jedan od glavnih uzroka nesreća na putevima i rizik koji svaki vozač može lako smanjiti. Redovni pregledi očiju kod oftalmologa, i po potrebi, uzimanje odgovarajućih naočara su od suštinskog značaja za svakog vozača.

Svaki put kada vozimo, naše oči moraju da se suoče sa teškim izazovima kao što su loše svetlo, zaslepljujuća sunčeva svetlost, magla, vlažni i reflektujući putevi. Ne zaboravite da naše oči moraju da obrate pažnju i na druge vozače, znakove i informacije. Međutim, prave naočare mogu pretvoriti duge i česte vožnje u prijatna, i što je najvažnije, sigurna putovanja.

farovi automobila

Ali šta čini idealane naočare za vožnju?

EyeDrive® sočiva za vožnju

EyeDrive® tehnologija s Reflect Control tehnologijom je inovacija uporediva sa razvojem električnih automobila u automobilskoj industriji. Ovaj novi segment posebno je dizajniran kako bi pružio svež i jasan vid danju i noću – idealno rešenje za vozače automobila.

Kada sočiva sa anti-refleksnim slojem dostignu svoje granice, EyeDrive® je tu da pokaže svojstvo izuzetne oštrine vida, naročito noću.

komparacija sa ili bez eyedrive stakala

EyeDrive® INOVACIJA ZA DAN I NOĆ

EyeDrive® smanjuje blještanje te pruža široko vidno polje u svim zonama - tokom celog dana i noći.

EyeDrive® je idealno sočivo za osobe koje puno vremena provode na putu: kao savršen drugi par naočara za vožnju ili kao prvi par za celodnevnu upotrebu, pogotovo za nove nosioce. EyeDrive® je sočivo koje će nosioce oduševiti svojim jedinstvenim svojstvima.

reflect control

KONTROLA REFLEKSIJE - NOVA PREKRETNICA U TEHNOLOGIJI SOČIVA

Reflect Control je nova tehnologija koja se nalazi u pozadini EyeDrive® sočiva. Predstavlja jedinstvenu kombinaciju dorade na sočivu i dizajna sočiva. Kompenzuje iritaciju oka nastalu usled iznenadne količine svetla koje dopire do oka te poboljšava kontrast. Noćna refleksija na EyeDrive® sočivima je 90% niža u poređenju sa organskim sočivima bez antirefleks sloja (indeks 1.6) i 57% niža u poređenju sa sočivima sa antirefleks slojem trenutno dostupnim na tržištu.

refleksija svetla

TRANSITIONS® XTRACTIVE® FOTOOSETLJIVA SOČIVA - ČAK I IZA VETROBRANSKOG STAKLA AUTOMOBILA

Transitions® XTRActive® su fotoosetljiva sočiva koja tamne iza vetrobranskog stakla automobila. Transitions® XTRActive® tehnologija savršeno se prilagođava svetlosnim uslovima te osigurava tamnjenje sočiva i iza vetrobranskog stakla automobila (do 50% zatamnjenja).*

Aktivacija sočiva osigurava idealan vid na jakom sunčevom svetlu kao i u slabijim svetlosnim uslovima, kao što su tuneli ili šumoviti predeli. Zbog toga, Transitions® XTRActive® sočiva oslobađaju nosioca od nepraktičnog menjanja naočara iza vetrobranskog stakla, dopuštajući vozaču da se u potpunosti skoncentriše na put.

Transitions® XTRActive® su takođe savršeno prilagođena za noćnu vožnju. Kombinacijom optimalne zaštite od blještanja noću i kvalitetne zaštite od sunca danju, predstavljaju idealna sočiva za sve osobe koje puno vremena provode u automobilu.

 

*Zatamnjenje Transitions® XTRActive® sočiva iza vetrobranskog stakla zavisi od nekoliko faktora kao što su: oblik i nagib vetrobranskog stakla, svojstvo propustljivosti, pozicija vozača, bočni prozori.

 

KORISNICI N°1 - PROFESIONALNI VOZAČI

Ovi korisnici koriste automobil svakodnevno jer im predstavlja sastavni deo radnih obveza, kao npr. prodajni predstavnici, taxi vozači, vozači autobusa, kamiona... za njih je jasan vid tokom celog dana od izuzetne važnosti.  Zato su ovi korisnici idealni nosioci EyeDrive® sočiva koja im pružaju visok stepen kvalitetnog vida, bez obzira na doba dana, naročito uz Transitions XTRActive.

Kako nosioci naočara procenjuju kvalitet svog vida? Ovaj dijagram prikazuje kako vozači ocenjuju kvalitet svog vida, prema ispitivanjima sprovedenim od strane optičara i oftalmologa.

profesionalni vozaci

KORISNICI N°2 - AKTIVNI POSLOVNI LJUDI

Modno orijentisani, socijalno umreženi, često u kontaktu sa prijateljima, konstantno u pokretu. Međutim osećaju se nesigurno kada u sumrak ili noću treba da voze. Ova vrsta korisnika traži dodatni par naočara za noćnu vožnju. EyeDrive® sočiva pružaju im svež i oštar vid tokom čitavog dana.

Koju vrstu dodatnih naočara traže? Ovaj dijagram prikazuje odgovor na pitanje: za koju svrhu bi želeli da imaju dodatni par naočara?

poslovni ljudi

KORISNICI N°3 - MLADI VOZAČI

Oni su mladi, odnedavno vlasnici vozačke dozvole, vozači motocikla ili automobila. EyeDrive® postaje savršeno rešenje protiv početnickih grešaka u vožnji, dobro zapažanje drumskih znakova, komandne ploče automobila te noćnu vožnju bez straha od neugodnog blještanja.

Kako mladi koji ne nose naočare ocenjuju kvalitet svog vida? Ovaj dijagram prikazuje kako mladi vozači motocikla ocenjuju kvalitet svog vida, prema ispitivanjima sprovedenim od strane optičara i oftalmologa.

maldi vozaci

 

Pozovite nas za cenu: 024 551 876

 

Nove naočare - u samo četiri koraka!
Icon  Glasses
1

Izaberite okvir

Nudimo veliki izbor dioptrijskih ramova. U ponudi imamo metalne, plastične, polikarbonatne, titanijumske, silikonske ramove i mnoge druge.

Icon  Document 0
2

Dioptrijski nalaz

Pošaljite sliku vašeg dioptrijskog nalaza ili unesite vrednosti iz nalaza, a možete i da nas pozovete za savet!

Icon  Picker 0
3

Izaberite stakla

Ugrađujemo monofokalna, progresivna i bifokalna stakla - antirefleks, fotoosetljiva, trivex... Sarađujemo sa svim proizvođačima i nudimo najpovoljnije cene!

Icon  Delivery
4

Dostava naočara

Očekujte kurira u narednih nekoliko dana i uživajte u nošenju novih naočara!