Skip to main content

Dobrodošli na Cvikeri.com - najbolje mesto za kupovinu naočara online!

Kako izabrati pravu veličinu okvira?

Kako izabrati pravu veličinu okvira za lice? Čitajte dalje da biste saznali kako da izaberete savršenu veličinu okvira, koji tip lica najbolje odgovara kojem okviru i šta znače ti mali brojevi na vašim naočarima.

Kako naći odgovarajući okvir online?

Ako nemate pomoć optičara prilikom kupovine, ili ako nemate mogućnost da isprobate svake naočare koje vam zapadnu za oko, online kupovina može biti pomalo uznemirujuća ali ovaj problem se lako rešava.

Kako izabrati okvir istih dimenzija kao vaše stare naočare?

Svi okviri za naočare imaju ispisane brojeve o njihovim dimenzijama. Obično možete naći ove dimenzije sa unutrašnje strane drški.

oznake na okviru

Brojeve koje moramo da potražimo će uglavnom biti u nizu od tri broja, na primer, 53-17-140. Možemo predstaviti ove brojeve kao ‘a-b-c’ u ovom tekstu, zarad jednostavnijeg razumevanja. Uglavnom će se videti i mali pravougaonik koji razdvaja brojeve ‘a’ i ‘b’, što pomaže u lakšem uočavanju.

Broj koji se nalazi sa leve strane pravougaonika, ili ‘a’ u našem nizu, je širina stakla. To je dužina stakla na njegovoj najdužoj tački, izmereno u milimetrima. Broj koji se nalazi sa desne strane od pravougaonika, ili ‘b’ u našem nizu, je dužina mosta u milimetrima. Predstavlja udaljenost između dva stakla – deo koji pristaje na vaš nos. Konačno, ‘c’ je dužina drški na vašim naočarima, ovaj broj i nije toliko bitan jer se drške mogu produžiti ili skratiti po potrebi u svakoj optici.

Najbitniji brojevi za izbor odgovarajuće veličine su ‘a’ i ‘b’. Samo izjednačite mere ‘a’ i ‘b’ sa vaših starih naočara sa novim okvirom i na taj način ćete imati isto iskustvo nošenja kao na sadašnjim naočarima. Čak i ako postoji mala razlika u dimenzijma, odstupanje od 1-2 mm neće praviti primetnu razliku.

Na našem veb-sajtu ove mere su dostupne. Svi okviri za naočare, kao i sunčane naočare na našem veb-sajtu sadrže mere kao što su širina stakla, širina mosta, dužina drški, širina okvira i visina stakla kako bismo vam pomogli u biranju naočara.

dimenzije okvira

Kako da se izmerite za okvir koji bi vam savršeno pristajao?

Merenje sa lenjirom

Možda prvi put kupujete online i niste sigurni kako da se izmerite za okvir koji bi vam savršeno pristajao. Sve što vam je potrebno je metar za merenje.

1. Stanite ispred ogledala i držite lenjir u liniji sa vašim slepoočnicama.

2. Izmerite distancu između vaših slepoočnica u milimetrima.

Sada kada ste izmerili vaše lice, uporedite širinu okvira kojeg želite. Ovo će biti suma od širine stakla pomnoženo sa 2 koje smo maločas predstavili sa ‘a’ (a * 2), plus širina mosta (‘b’ u našem primeru). Veličina okvira može da odstupa do +4 mm od vašeg merenja. Jednostavno izaberite okvir čija je širina slična širini vašeg lica.

 

Koja je pravilna širina okvira u odnosu na moje lice?

Merenje okvira

 

Postoji još par stvari koje bi trebalo razmotriti kada birate naočare:

- Naočare bi trebalo bi da dopunjuju vaš tip lica. Generalno pravilo je da se pravi kontrast - oblik okvira u odnosu na oblik lica.

- Širina vašeg okvira ne treba da bude šira od vašeg lica kod slepoočnica.

- Gornji deo vašeg okvira ne sme biti više od linije vaših obrva.

- Donja ivica okvira ne bi trebalo da sedi na obrazima jer će inače početi da trlja vašu kožu i da izazivaju iritacije.

Nove naočare - u samo četiri koraka!
Icon  Glasses
1

Izaberite okvir

Nudimo veliki izbor dioptrijskih ramova. U ponudi imamo metalne, plastične, polikarbonatne, titanijumske, silikonske ramove i mnoge druge.

Icon  Document 0
2

Dioptrijski nalaz

Pošaljite sliku vašeg dioptrijskog nalaza ili unesite vrednosti iz nalaza, a možete i da nas pozovete za savet!

Icon  Picker 0
3

Izaberite stakla

Ugrađujemo monofokalna, progresivna i bifokalna stakla - antirefleks, fotoosetljiva, trivex... Sarađujemo sa svim proizvođačima i nudimo najpovoljnije cene!

Icon  Delivery
4

Dostava naočara

Očekujte kurira u narednih nekoliko dana i uživajte u nošenju novih naočara!