Skip to main content

Dobrodošli na Cvikeri.com - najbolje mesto za kupovinu naočara!

Fotoosetljiva stakla - savršena zaštita očiju u različitim svetlosnim uslovima

Fotoosetljiva stakla predstavljaju revolucionarno rešenje za one koji nose naočare, pružajući izuzetnu zaštitu i udobnost na otvorenom u različitim svetlosnim uslovima. Ova tehnološki napredna stakla automatski reaguju na promene osvetljenja, postajući tamnija na jakom sunčevom svetlu i vraćajući se u providno stanje u zatvorenim prostorijama ili pri slabijem osvetljenju. Ova inovacija je osmišljena kako bi se oči zaštitile od štetnog UV zračenja i naprezanja, pružajući bolji vid i udobnost tokom celog dana.

Jedna od ključnih prednosti fotoosetljivih stakala je njihova prilagodljivost. Ove naočare prate svetlosne uslove na otvorenom u realnom vremenu, pružajući trenutno tamnjenje kada je izloženost sunčevim zracima veća i omogućavajući providno stanje unutar zatvorenih prostorija. Ovaj automatski proces omogućava korisnicima da zaborave na potrebu za nošenjem dve različite vrste naočara (sunčanih i dioptrijskih), jer fotoosetljiva stakla kombinuju ove funkcije u jednom proizvodu.

S obzirom na širok spektar svetlosnih uslova na otvorenom u kojima se ljudi svakodnevno nalaze, fotoosetljiva stakla postaju neophodan dodatak za aktivnosti na otvorenom, vožnju automobila, odlazak na odmor ili samo šetnju gradom. Sa ovim staklima, korisnici ne moraju da brinu o menjanju naočara ili nošenju sunčanih naočara preko dioptrijskih kada izađu na sunce. To olakšava život i pruža praktičnost bez gubitka stila i estetike.

Transitions fotoosetljiva stakla

Naravno, kada se govori o fotoosetljivim staklima, Transitions stakla su jedna od najpoznatijih i najomiljenijih marki. Ova stakla su posebno dizajnirana da se brzo prilagode promenljivim svetlosnim uslovima na otvorenom, pružajući izuzetnu jasnoću i zaštitu od sunčevih zraka. Transitions stakla su dostupna u različitim bojama, uključujući sive, smeđe i zelene nijanse, što omogućava korisnicima da odaberu onu koja najbolje odgovara njihovim preferencijama.

transitions stakla

Prednosti Transitions stakala:

  1. Brza prilagodljivost: Transitions stakla reaguju na promene svetla veoma brzo, pružajući korisnicima trenutnu zaštitu od sunčevog zračenja.

  2. Estetika: Raznolike boje omogućavaju korisnicima da personalizuju svoj izgled i stil, doprinoseći ukupnom doživljaju nošenja naočara.

  3. Zaštita od UV zračenja: Transitions stakla pružaju efikasnu zaštitu od štetnih UV zraka, pomažući u očuvanju zdravlja očiju.

Međutim, za osobe koje provode puno vremena u vožnji ili u situacijama sa delimičnim izlaganjem suncu na otvorenom, Transitions Xtractive stakla mogu biti bolji izbor. Ova naprednija verzija standardnih Transitions stakala pruža sve prednosti klasičnih Transitions stakala, ali takođe ima neke dodatne funkcije koje ih čine posebno pogodnim za te situacije.

Prednosti Transitions Xtractive stakala:

  1. Tamnjenje u vožnji: Transitions Xtractive stakla imaju sposobnost da se tamne i iza vetrobranskog stakla automobila, što omogućava bolju zaštitu očiju tokom vožnje na jakom suncu.

  2. Tamnjenje na delimično zatvorenom prostoru: Ova stakla mogu ostati blago tamnija i u delimično zatvorenom prostoru, što je pogodno za situacije gde nije potpuno izloženost sunčevim zracima.

  3. Povećana zaštita od blještanja: Transitions Xtractive stakla smanjuju odsjaj i blještanje sa ravne površine, pružajući bolju vidljivost i udobnost.

Iako Transitions Xtractive stakla pružaju neke dodatne funkcije u odnosu na standardna Transitions stakla, važno je napomenuti da mogu biti nešto skuplja. Međutim, za one koji žele maksimalnu udobnost i zaštitu očiju na otvorenom, ova stakla mogu biti vredna investicija.

U zaključku, fotoosetljiva stakla, uključujući Transitions i Transitions Xtractive stakla, predstavljaju visokokvalitetno rešenje za očuvanje zdravlja očiju i pružaju izuzetnu zaštitu i udobnost tokom svakodnevnih aktivnosti na otvorenom i u zatvorenim prostorima. Sa brzom prilagodljivošću svetlosnim uslovima na otvorenom i dodatnom zaštitom od UV zraka, ova stakla omogućavaju korisnicima da uživaju u suncu bez brige o očima. Bez obzira na izbor, obe ove vrste fotoosetljivih stakala predstavljaju sjajan dodatak za one koji nose naočare.

Nove naočare - u samo četiri koraka!
Icon  Glasses
1

Izaberite okvir

Nudimo veliki izbor dioptrijskih ramova. U ponudi imamo metalne, plastične, polikarbonatne, titanijumske, silikonske ramove i mnoge druge.

Icon  Document 0
2

Dioptrijski nalaz

Pošaljite sliku vašeg dioptrijskog nalaza ili unesite vrednosti iz nalaza, a možete i da nas pozovete za savet!

Icon  Picker 0
3

Izaberite stakla

Ugrađujemo monofokalna, progresivna i bifokalna stakla - antirefleks, fotoosetljiva, trivex... Sarađujemo sa svim proizvođačima i nudimo najpovoljnije cene!

Icon  Delivery
4

Dostava naočara

Očekujte kurira u narednih nekoliko dana i uživajte u nošenju novih naočara!