Skip to main content

+38977816447

Добредојдовте на Cvikeri.com - првиот и најдобар онлајн оптичар во регионот!

Фотосензитивни леќи - совршена заштита на очите во различни светлосни услови

Фотосензитивните леќи претставуваат револуционерно решение за оние кои носат очила, обезбедувајќи изузетна заштита и удобност на отворено во различни светлосни услови. Овие технолошки напредни леќи автоматски реагираат на промени во осветлувањето, станувајќи потемни на јако сончево светло и враќајќи се во прозирно состојба во затворени простории или при слабо осветлување. Оваа иновација е замислена за да се заштитат очите од штетно УВ зрачење и напрегнување, обезбедувајќи подобро зрение и удобност во текот на целиот ден.

Една од клучните предности на фотосензитивните леќи е нивната прилагодливост. Овие очила следат светлосните услови на отворено во реално време, обезбедувајќи моментално потемнување кога експозицијата на сончевите зраци е поголема и овозможувајќи прозирно состојба во затворени простории. Овој автоматски процес им овозможува на корисниците да заборават на потребата да носат два различни вида очила (сончеви и диоптрички), бидејќи фотосензитивните леќи ги комбинираат овие функции во еден производ.

Со оглед на широкиот спектар на светлосни услови на отворено во кои секојдневно се наоѓаат луѓето, фотосензитивните леќи стануваат неопходен додаток за активности на отворено, возење на автомобил, патување или пак само шетање по градот. Со овие леќи, корисниците не мораат да се замараваат со менаџирање на очилата или носење на сончеви очила над диоптричките кога излегуваат на сонце. Тоа им олеснува животот и обезбедува практичност без губење на стил и естетика.

Transitions фотосензитивни леќи

Разбира се, кога се зборува за фотосензитивни леќи, Transitions леќи се еден од најпознатите и најомилени брендови. Овие леќи се специјално дизајнирани да се брзо прилагодат на промените на светлосните услови на отворено, обезбедувајќи изумителна јасност и заштита од сончевите зраци. Transitions леќи се достапни во различни бои, вклучувајќи сива, кафеава и зелена нијанса, што им овозможува на корисниците да го изберат оној кој најдобро одговара на нивните преференции.

Предности на Transitions леќи:

  1. Брза прилагодливост: Transitions леќи реагираат на промените на светлото врло брзо, обезбедувајќи корисниците со моментална заштита од сончевото зрачење.

  2. Естетика: Разновидните бои им овозможуваат на корисниците да го персонализираат својот изглед и стил, придонесувајќи кон вкупното искуство на носењето на очила.

  3. Заштита од УВ зрачење: Transitions леќи обезбедуваат ефикасна заштита од штетните УВ зраци, помагајќи во зачувувањето на здравјето на очите.

Но, за луѓето кои проведуваат многу време во возење или ситуации со делумно изложување на сонцето на отворено, Transitions Xtractive леќи можат да бидат подобар избор. Оваа напредна верзија на стандардните Transitions леќи обезбедува сите предности на класичните Transitions леќи, но и има некои дополнителни функции што ги прават посебно прилагодени за тие ситуации.

Предности на Transitions Xtractive леќи:

  1. Затемнување при возење: Transitions Xtractive леќи имаат можност да се затемнат и зад задното стакло на автомобилот, што овозможува подобра заштита на очите при возење на јако сончево светло.

  2. Затемнување на делумно затворен простор: Оваа леќи можат да останат малку потемни дури и во делумно затворен простор, што е корисно во ситуации кога нема целосно изложување на сончевите зраци.

  3. Подобра заштита од заблеска: Transitions Xtractive леќи го намалуваат одблесокот и заблескот од рамните површини, обезбедувајќи подобра видливост и удобност.

Иако Transitions Xtractive леќи обезбедуваат некои дополнителни функции во споредба со стандардните Transitions леќи, важно е да се напомене дека можат да бидат нешто поскапи. Но, за оние кои сакаат максимална удобност и заштита на очите на отворено, оваа леќи можат да бидат вредна инвестиција.

Заклучно, фотосензитивните леќи, вклучувајќи ги Transitions и Transitions Xtractive леќи, претставуваат висококвалитетно решение за зачувување на здравјето на очите и обезбедуваат изузетна заштита и удобност за време на секојдневните активности на отворено и во затворени простории. Со брзата прилагодливост на светлосните услови на отворено и дополнителната заштита од УВ зраци, овие леќи им овозможуваат на корисниците да уживаат во сонцето без брига за нивните очи. Независно од изборот, обите овие видови фотосензитивни леќи претставуваат извонреден додаток за луѓето кои носат очила.

Нови очила - во само четири чекори!
Icon  Glasses
1

ИЗБЕРЕТЕ РАМКА

Ние ви нудиме голем избор на диоптриски рамки. Во понудата имаме метални, пластични, поликарбонатни, титаниумски, силиконски рамки...

Icon  Document 0
2

ДИОПТРИСКИ НАОД

Испратете ни слика од вашиот диоптриски наод, или внесете ги вредностите од наодот при нарачувањето, а можете и да ни се јавите за совет!

Icon  Picker 0
3

ИЗБЕРЕТЕ СТАКЛА

Вградуваме монофокални, прогресивни и бифокални стакла - анти-рефлексни, фотосензитивни, Trivex ... Соработуваме со сите производители и нудиме најповолни цени.

Icon  Delivery
4

ИСПОРАКА НА ОЧИЛАТА

Очекувајте го курирот во следните неколку дена, и уживајте во носењето на новите очила!