Šta zapravo plaćate?

Svaki put kada kupujete dioptrijske naočari posebno plaćate okvire a posebno sočiva ("stakla").

Okviri

Većina okvira se proizvodi na svega nekoliko mesta na svetu, prevashodno u Kini i Italiji. Bez obzira gde kupujete, Vaši okviri dolaze iz istog malog broja fabrika. Najskuplji okviri su uglavnom dizajnerski brendovi. Postoji velika raznolikost u kvalitetu materijala i izrade, ali te odlike obično čine samo mali deo ukupnog troška proizvodnje okvira. To znači da možete naći okvire visokog kvaliteta po veoma pristupačnim cenama koji nisu dizajnerski brendovi, a ipak mogu izgledati kao što ste želeli.

U većini slučajeva nije potrebno da se okvir previše prilagođava licu da biste se osećali udobno noseći ih. Ukoliko mislite da ćete teško pronaći okvir koji Vam optimalno pristaje, najbolje je da poručite kućnu probu da biste ih testirali.

Sočiva

Proizvodnja sočiva je nešto komplikovanija ali to je zato što se prave po meri, u skladu sa dioptrijom svakog korisnika. Bez obzira da li kupujete naočare kod optičara ili preko interneta, velika je verovatnoća da će Vaša sočiva napraviti isti proizvođač. Sočiva se uglavnom prave od optičke plastike različite čvrstine. Sočiva koja dobijate preko našeg sajta proizvodi firma OKM koja posluje na području većeg dela centralne Evrope i odlikuje se visokim tehnologijama, i modernom proizvodnjom, pogotovo u primeni FreeForm tehnologije.